Constantine

  • Svensk titel: Constantine
  • Originaltitel: Constantine
  • Speltid (min): 121
  • Release (Bio): 2005-03-04
  • Release (Blu-ray/DVD): 2005-07-13
  • Tagline: Hell wants him. Heaven won't take him. Earth needs him.

Recension - Blu-ray/DVD

En kortfattad recension med besk underton är att vänta. Vissa filmer önskar man att man inte slösade en på tok för dyr biobiljett på. Constantine kvalar tyvärr in i den kategorin.

Constantine bygger på ännu en serietidning, mörka Hellblazer, som tydligen kan liknas vid Spawn. Himmel och helvete tycker jag personligen är krystade teman. Ska man berätta om Gud och Djävulen så måste man ha något finurligt att berätta, vilket knappast är fallet här.

Keanu Reeves (Matrix) lägger hur som helst på sin enda min (den coola) och gestaltar exorcisten Constantine som har varit i helvetet på snabbvisit men återvänt. Rachel Weisz (Mumien-filmerna) spelar den synska hjältinnan och hennes tvillingsyster. Något hiskeligt hot? Jo men visst. Någon hittar ett magiskt spjut vilket gör det möjligt för Djävulens avkomma att komma till jorden.

Problemet är att filmen står och stampar. Det händer för lite även om Peter Stormare dyker upp som självaste Satan. (Han verkar ha patent på de sjukaste rollerna i Hollywood.) Musikvideoregissören Lawrence fläskar på med slowmotion och ännu mer slowmotion. Filmen är häftig visuellt men faller på en genomskinligt fattig intrig. Dessutom väntar man på en röjig slutfajt som aldrig blir av. Constantine kan dra åt helvete (humor) och får en svag tvåa.

Johan Karlsson

Kommentarer