Deuce Bigalow: European Gigolo

  • Svensk titel: Deuce Bigalow: European Gigolo
  • Originaltitel: Deuce Bigalow: European Gigolo
  • Speltid (min): 80
  • Release (Bio): 2005-09-23
  • Release (Blu-ray/DVD): 2006-03-10
  • Tagline: For the women of europe... The price of love just got a a lot cheaper.

Recension - Blu-ray/DVD

Rob Schneider hamnar i trubbel och beger sig till Amsterdam för en återförening med sin gamla hallick. Han ger sig än en gång in i prostitutionsbranschen, och allt verkar vara back to normal, tills han förälskar sig i en flicka och får nys om att en gigolomördare härjar i staden…

”Deuce Bigalow: European Gigolo” är ungefär som vilken Schneider-film som helst. Trots överdosen av omogen sandlådehumor sitter man ändå där och fnissar ibland, men vid eftertexterna drabbas jag av minnesförlust. Jag kan inte komma på ett enda lyckat skämt, eller något positivt att säga om filmen överhuvudtaget. Den största överraskningen i just det här fallet var väl att Rob Schneider blivit vältränad, och det visar han gärna upp så fort han får chansen. Men inte går man väl och hyr en Rob Schneider-film för att få bevittna svärmorsmardrömmens sexpack? Eller är Rob Schneider komedins motsvarighet till Jean Claude Van-Damme, som vi så länge väntat på?

Filmen utspelar sig i Amsterdam, vilket gör att den gamla vanliga synen på staden finns representerad även här. Det vill säga Red Light District, hasch och… nej, det tar väl slut där.

Nu har jag fått nog av den där Rob Schneider, och jag önskar att nästa gång jag ser honom spela huvudrollen ska det vara som offret i en snuff-film.

Sebastian Lindvall

Kommentarer