En förtrollad romans

  • Svensk titel: En förtrollad romans
  • Originaltitel: Bewitched
  • Speltid (min): 102
  • Release (Bio): 2005-10-07
  • Release (Blu-ray/DVD): 2006-01-04
  • Tagline: Be warned. Be ready.

Recension - Blu-ray/DVD

En svartvit tv-serie om en häxa bland människor, ”Bewitched”, ska dammas av. Ferrells karaktär är den egocentriske skådespelaren som går över till tv-projektet efter en pinsam filmflopp. Han snubblar över Nicole Kidmans näsviftande karaktär som i själva verket är en riktig häxa. Ovetande om detta så ger han henne den kvinnliga huvudrollen i tv-serien. Trots att skådespelaren tonar ner häxans roll för att själv få allt rampljus så blir hon förtjust i honom. När det inte går som hon väntar sig så blir det nödvändigt att ta till lite magi, trots att hon tänkt leva ett normalt liv utan hokuspokus.

Jag har börjat gilla rolighetsministern Will Ferrell (”Elf”, ”Anchorman”). Han har sina stunder. Problemet är att han är oförmögen att ensam hålla uppe en hel film på samma sätt som exempelvis Jim Carrey kan, även om han kämpar tappert. När Ferrells rollfigur förhäxas av Kidmans rollfigur så får han släppa loss, vilket blir ganska roligt. Ferrells vapendragare Steve Carell (”The 40 Year Old Virgin”) dyker upp framåt slutet och stjälper mer än vad han hjälper som ansträngd låtsaskompis.

Huvudrollsinnehavarna är ett osannolikt par. Kidman känns en aning malplacerad, utan att vara dålig. Har man någon slags relation till tv-serien ”Bewitched”, vilket jag inte har, så är det möjligt att filmen får en extra dimension. Annars är det inte mycket mer än en harmlös komedi med metainslag (film i filmen). Regissören heter Nora Ephron (”Du har mail”). Notera den lökiga svenska titeln.

Bättre än: ”Sunset Beach”
Sämre än: ”Anchorman”

Johan Karlsson

Kommentarer