Deadbirds

  • Svensk titel: Deadbirds
  • Originaltitel: Deadbirds
  • Speltid (min): 87
  • Release (Blu-ray/DVD): 2005-05-04
  • Tagline: There are worse things than dying.

Recension - Blu-ray/DVD

Jag ger er två filmtitlar: ”De skoningslösa” och ”Evil Dead”. De är exempel på bra westernfilm respektive väcka-döda-till-liv-i-skogen-film. Om man skulle kombinera dessa, hur skulle då resultatet se ut?

Inte som ”Deadbirds” iaf, den saken är säker. Trots att den blandar ovan nämna genrer blir det bara en kalkonartad soppa som i det närmaste är en pina att ta sig igenom. Det enda positiva jag kan säga om filmen är att den åtminstone var kort, bara 87 minuter. Det kändes iofs långt nog…

Ett gäng westernbanditer, ledda av E.T.s gamle kompis Henry Thomas, klär ut sig till sydstatssoldater i avsikten att råna en bank. Kuppen går bra, om än med vissa små problem. De tar till flykten och styr sina hästar mot ett stort hus som de sedan tidigare vet står tillgängligt. Väl på plats i huset börjar en efter en se syner som skrämmer vettet ur dem. Vad är det som händer i det gamla huset egentligen?

Ni som verkligen vill veta svaret på den frågan får skylla er själva. Personligen råder jag er att undvika den här filmen till varje pris.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer