Club Dread

  • Speltid (min): 100
  • Release (Blu-ray/DVD): 2005-06-30

Recension - Blu-ray/DVD

”Club Dread” såg i ärlighetens namn ut att vara en iq-befriad, tramsig och meningslös rulle. På omslaget står en brud med en kniv bakom ryggen. Slasherparodin verkade inte vara mycket för världen. Jag och polarna hyrde den för de snygga tjejernas skull och hoppades på en uthärdlig b-film. Jäklar va positivt överraskade vi blev!

En skäggig och knappt igenkännbar Bill Paxton (”Aliens”) gottgör bottennappet ”Thunderbirds” i ett nafs. Här spelar han ägaren till en paradisö dit ett gäng ungdomar reser för att festa loss. Snart dör de självfallet som flugor. Mördaren lämnar ledtrådar genom en flummig låt. Vem är han/hon egentligen? Alla misstänkliggörs och långsökta teorier avlöser varandra. Riktigt underhållande blir det. Skräckfilmsklyschorna får sig en känga.

Bli inte avskräckta av den halvsega startsträckan på ungefär en kvart. Därefter blir den bättre och bättre, knäppare och knäppare. Bland de mest absurda höjdpunkterna minns man särskilt Pacman-labyrinten och den långsamma golfbilen. ”Club Dread” känns oväntat fräsch i en uttjatad genre, believe it or not.

Det här är en skön mix av heta toplessbrudar, oförutsägbar galenskap och lyckad parodi. Filmen blir aldrig så gapigt överdriven och enformig som ”Scary Movie”. ”Club Dread” lyckas på något vänster vara vrickad och samtidigt hålla en jämn ton. Roligaste figuren är britten med rastaflätor. Man blir glad av den här filmen. Längtar redan efter att se om den!

Johan Karlsson

Kommentarer