Donkey Punch

  • Release (Bio): 2008-08-08
  • Release (Blu-ray/DVD): 2009-01-07
  • Tagline: This party is going overboard

Recension - Blu-ray/DVD

Vi har sett det förut. Ett gäng villiga ungdomar som möts och bara vill ha lite skoj. Men som alltid så blir det inte som de har tänkt sig och önskar att de aldrig hade åkt hemifrån.

Filmen utspelar sig på ett fint semesterställe i något varmt land. Allt de tre tjejerna ville, var att ha en minnesvärd helg, få komma bort från den regniga hemstaden. Men som väntat så stöter de på några killar som erbjuder dem något annat än vad de själva hade planerat. De tackar ja till erbjudandet och följer med dem till båten som killarna bodde på.

Det är där det hela börjar. De umgås och har det trevligt tillsammans. Vid ett tillfälle berättar de olika historier som både är sanna och falska.
En av historierna är en myt om Donkey Punch, som får alla att rysa till lite extra. En av dem tar myten på lite för allvar som leder till något hemskt.

Alla kommer varandra lite för nära och de delas upp i par och det hela leder till att det går över till lite mer intimt, som slutar med att en av tjejerna dör. Nu får man se ungdomarnas rätta sida och vad de gör för att själva överleva. Många onda planer smids och de lurar varandra. Vem ska få leva? Vem ska få skulden för allt? Det är de största frågorna som de ställer sig.

Hur överlever de då denna dramatiska händelse? Det kan man nästan lista ut ifrån början. För filmen är inte så svår att genomskåda. Det är en typisk rysare där man vet vad som kommer hända i slutet. Det är många stunder där man visar medkänsla och koncentrerar sig till det yttersta. Men det är svårt att avgöra om den är bra eller inte.

Jag kan inte riktigt sätta kläm på vad det är som gör den sådär spännande och som gör att den sticker ut gentemot alla andra rysare. Kanske för att det faktiskt utspelar sig på en båt där varje person har en ledarroll och att personerna dör en efter en på de mest otänkbara sätten.
Filmen ur det tekniska perspektivet är si så där. Själva dödsscenerna är lite "B". Det är inte så trovärdigt som det skulle kunna vara. Men det är kameravinkelns fel, det finns saker som borde finslipas.

Ett plus ska de ha för kontrasterna i filmen, det hela gör att det känns extra spännande.
Skådespelarna gör ett otroligt bra jobb och de gör så att det känns trovärdigt. Man får sig en liten tankeställare av filmen, tack vare dem.

Det är ingen film för den som är rädd för främlingar och båtar. Filmen har ändå ett bra budskap. Att man bör tänka igenom innan man gör något utöver det man egentligen hade planerat.
Tänka igenom varför man egentligen skulle göra det man var där för och inte bara följa det som verkar roligt. Man bör vara försiktig ute i världen där man inte känner folket. För vad som helst kan hända och tro inget annat!

Emelina Forsberg

Kommentarer