Fantasm en gång till

  • Svensk titel: Fantasm en gång till
  • Originaltitel: Fantasm Comes Again
  • Speltid (min): 94
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-08-27

Recension - Blu-ray/DVD

Efter succén med ”Fantasm” var det självklart att en uppföljare skulle göras och redan 1977, bara ett år senare, hade ”Fantasm en gång till” premiär.

Liksom ursprungsfilmen är ”Fantasm en gång till” uppbyggd av ett flertal olika episoder. Den här gången ramas de in av Harry och Libby, två nattarbetande journalister. Harry gör sin sista natt som skribent av sexfrågespalten ”Dear Collette” och går igenom rutinerna med Libby som ska ta över spalten. Tillsammans går de igenom de olika brev som skickats in, och det är alltså innehållet i dessa brev som utgör de olika episoderna. Det är, för att uttrycka det enkelt, som en vuxenversion av ”Bullen”.

Historierna handlar om allt från väldigt tyst sex på bibliotek och nakengymnastik till rullande i höet. Precis som i den första filmen handlar det framförallt om naket på gränsen till softcore.

Samtidigt som jag tycker att ramhistorien i ”Fantasm en gång till” är enormt mycket bättre än i den första filmen så känns slutresultatet som en billig karbonkopia av en från början taskig förlaga. Det är uppenbart att filmen enbart gjordes av ekonomiska skäl efter succén med den första filmen.

Det var, som jag nämnde i recensionen av ”Fantasm”, rätt kul att se den, om inte annat som kuriosa. Tyvärr når inte denna uppföljare upp till ens den nivån.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer