Family Guy säsong 4

  • Svensk titel: Family Guy säsong 4
  • Originaltitel: Family Guy Volume 3
  • Speltid (min): 300
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-10-29
  • IMDb: Family Guy säsong 4

Recension - Blu-ray/DVD

Familjen Griffin är tillbaka! Ni kommer väl ihåg dem?

Vi har den korkade pappan Peter, den smarta och ack så tålmodiga frun Lois, den debile sonen Chris och den negligerade dottern Meg. Till detta kommer då Stewie, en megalomanisk bebis, samt den pratande hunden Brian.

Serien fortsätter i sina vanliga fotspår och i den här säsongen får bli bland annat vara med när Peter och Lois försöker sig på en andra smekmånad i Mel Gibsons privata hotellrum, när Chris blir kär i sin galna lärarinna (spelad av Drew Barrymore), Meg får en makeover och blir både snygg och bortskämd diva på en gång och hunden Brian deltar i Bachelorette och vinner Jessica Biels hjärta. Stewie? Jodå, han smider planer om världsdominans som vanligt. Kort sagt, inte mycket har förändrats.

Jag tillhör dem som tycker att ”Family Guy” är vansinnigt roligt och det gäller även den här säsongen. Det som är lite rörigt är just det här med säsongsuppdelningen. Denna box innehåller 13 avsnitt, medan säsongen i USA innehöll inte mindre än 30 avsnitt. Det beror helt enkelt på att de namnges olika i USA och resten av världen. Just den här samlingen kallades i USA för ”Volume 3” och uppföljdes av ”Volume 4” som då innehåller resten av säsong 4. ”Volume 4” kommer dock att kallas ”Säsong 5” på svensk DVD. Hänger ni med? Rörigt är bara förnamnet...

Rörigt eller inte, roligt är det iaf. Jag kom på mig själv att sitta och skratta högt flera gånger och högre betyg än så kan det knappast bli.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer