Nothing Personal

Recension - Blu-ray/DVD

Det finns löjligt nog två filmer på årets festival som heter det intetsägande ”Nothing Personal”, och det här är den bättre av de tu. Filmen handlar om en lite för vacker flicka som ger upp sin lägenhet för att leva med naturen, och artar sig inte helt olikt Agnes Wardas ”Vagabond”.

Inledningsvis tycker jag mycket om den här filmen. Jag bjuds på ett nedtonat händelseförlopp där fokus ligger på handlingar snarare än narrativ, och dessutom är de naturlyriska bilderna mycket vackra att titta på. Men efter ett tag tappar jag intresset, då flickan stannar upp för att leva med en man i ett litet hus på en ö.

Regissören, som finns på plats, förklarar att meningen med filmen är att skildra de olika stegen i ett förhållande. Jag hade mycket hellre sett att filmen hade varit strikt platonisk, och helt skippat den kärleksaffär mellan yngre kvinna och äldre man som vi vid det här laget lär ha sett oss mätta på. Detta tillsammans med ett onödigt dramatiskt slut, och en fullkomligt överflödig musikmatta, trycker ner slutbetyget till en trea.

Kim Ekberg

Kommentarer