En röst i mörkret

  • Svensk titel: En röst i mörkret
  • Originaltitel: Il dolce corpo di Deborah
  • Speltid (min): 92
  • Release (Blu-ray/DVD): 2009-11-25

Recension - Blu-ray/DVD

Den vackra amerikanskan Deborah är på smekmånad i Europa tillsammans med sin nyblivne make Marcel. Under en vistelse i Wien, Marcels hemstad, springer de båda på Marcels gamle vän Philip. Han upplyser dem om att Marcels förra fästmö Susan är död och att alla anser att det är Marcels fel. Det kommer givetvis som en chock för de båda men när Deborah börjar få anonyma dödshot på telefon övergår chocken till rädsla.

Marcel vill ta reda på vad som hänt med Susan, vem som hotar Deborah och vad fan det är som pågår i hans gamla hemtrakter. Frågan är om han är beredd att få veta svaret...

”En röst i mörkret” är en riktigt skön thriller, alltigenom spännande och snygg att se på med all genuin 60-talsestetik. Carroll Baker som spelar Deborah är vacker, mystisk och har en sjujävla utstrålning medan Jean Sorel, som spelar Marcel, är klassiskt stilig och belevad.

Nackdelen med många gamla thrillers är att de idag kan kännas väldigt föråldrade, inte bara estetiskt utan även handlingsmässigt. Så inte denna film, storyn rullar på fint och vi bjuds på fint skådespel och en fin twist emot slutet som jag definitivt inte såg komma. Mycket trevligt!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer