Familjen Macahan - Box 2

  • Svensk titel: Familjen Macahan - Box 2
  • Originaltitel: How the West Was Won
  • Speltid (min): 480
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-02-24

Recension - Blu-ray/DVD

Det var knappast oväntat att första säsongen av Familjen Macahan skulle sälja riktigt bra i Sverige med tanke på dess enorma popularitet. Nu är det dags för säsong två att spridas ut till de svenska hemmen.

I seriens andra säsong återser vi hela familjen Macahan, förutom mamma Kate som omkommer under en brand. Till undsättning kommer hennes syster, Molly Culhane, resandes ända från Chicago. Det är inte lätt att ersätta en mor men efter ett tag så accepteras hon av resten av klanen.

Det är även i denna säsong som Luke, fortfarande på flykt undan rättvisan, träffar en liten argbigga som han givetvis faller för. Att hennes pappa är sheriff ställer dock till det till en början. Zeb själv har fullt upp med att rädda ryska adelsmän från indianerna och därmed undvika större strider mellan kavalleriet och indianerna.

Systrarna Macahan har fullt upp de också. Laura gifter sig nästan med en mormon och Jessie blir svårt sjuk efter att ha blivit getingstucken.

Det känns lite småfånigt att ta upp de olika storylines som återses i denna säsong, de allra flesta av er har ju sett serien minst en gång tidigare och känner igen det mesta. Personligen gillar jag den här säsongen bättre än den första och det har mycket med tant Molly att göra. Näst efter Zeb är hon min favoritkaraktär i serien.

Det vimlar dessutom av andra kända skådespelare i andra roller. Vi ser bland annat Christopher Lee som rysk adelsman, Ricardo Montalban som indianhövding, Lloyd Bridges som sheriff, Tim Matheson som stråtrövare och William Shatner som blind desertör.

Betyget? En solklar femma, men då får jag erkänna att min nostalgi med största säkerhet späder på betyget till viss del...

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer