En prickskytt i mängden

  • Svensk titel: En prickskytt i mängden
  • Originaltitel: Two Minute Warning
  • Speltid (min): 110
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-06-23

Recension - Blu-ray/DVD

Över 90.000 människor har samlats på Memorial Coliseum i Los Angeles för att titta på slutspelsfinalen i fotboll (den amerikanska varianten naturligtvis). TV-teamet förbereder sig för att på bästa sätt täcka alla vinklar av matchen för att kunna kabla ut till miljontals tittare landet runt. Som om arenans säkerhetsteam inte har nog med att handskas med publiken ska även presidenten och hans följe komma dit för att se matchen.

Under uppvärmningen i TV-studion blixtrar en oroande bild förbi på en av skärmarna. En av kameramännen zoomar in på en beväpnad man i tornet över poängtavlan. Nu gäller det att till varje pris stoppa denna man innan blodbad bryter ut, men det måste göras diskret för att undvika panik bland publiken...

”En prickskytt i mängden” är en riktigt skön thriller i bästa 70-talsstuk med Charlton Heston och John Cassavetes i två av de större rollerna, som polis respektive Swat-befäl. Filmen känns påkostad med många masscener och påminner i känsla inte så lite om de populära katastroffilmerna från samma tidsperiod.

Jag satt som på nålar under filmens gång och bara njöt av stämningen och av Heston/Cassavetes, snacka om närvaro på duken! Det här var verkligen något som föll mig i smaken, den saken är klar.

Det är en snygg och välgjord thriller som trots att den åldrats lite visuellt ändå håller bra så här nästan 35 år efter premiären. Rekommenderas!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer