Cheech and Chong's Next Movie

  • Svensk titel: Cheech and Chong's Next Movie
  • Originaltitel: Cheech and Chong's Next Movie
  • Speltid (min): 99
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-10-27

Recension - Blu-ray/DVD

De båda pundarna och bästa polarna Cheech och Chong kör sitt gamla vanliga race. Det röks på och partas loss medan grannarna drivs till vansinne. När Cheech's kusin Red ringer och vill komma på besök blir det Chongs uppgift att ta hand om honom, Cheech själv har fullt upp med att få till det med Donna, en riktig läckerbit.

När Chong hämtar upp Red på hotellet visar det sig att Red har en hel väska full med marijuana med sig och det är början till en natt de sällan kommer att glömma. De hinner både trasha en musikaffär, jagas av polisen, besöka en bordell och bli bortförda av ett UFO. Allt medan dimman ligger tät...

Jag måste erkänna att det här är första gången jag ser någon av radarparet Cheech & Chongs filmer och jag gillade det! Visst, filmen har åldrats en hel del och all humor håller inte riktigt längre, men överlag så var det underhållande och filmen framkallade åtminstone ett par rena gapflabb.

Cheech Marin spelar både Cheech (duh!) och kusinen Red och gör det mycket bra. Han är ett välkänt ansikte för de flesta då hans repertoar innehåller filmer som ”Desperado”, ”From Dusk til Dawn”, ”Planet Terror”, ”Machete” samt rena röstroller i t ex ”Bilar” och ”Lejonkungen”. Tommy Chong har vi inte sett riktigt lika mycket av men han hade bland annat en roll i ”That 70's Show”. Kemin mellan de båda är klockren och äkta vilket lyfter filmen rejält.

Det är också kul att i en liten roll se Paul Reubens för första gången framträda som Pee-Wee Herman. Snacka om starten på en kultfigur!

Filmen är givetvis fånig, löjlig och barnslig men den är också väldigt rolig. Den är, tillsammans med de andra filmerna grabbarna gjorde ihop, också mer eller mindre direkt ansvarig för att vi fått andra kanske fåniga men ack så roliga filmer. För jag tror knappast att vi hade sett vare sig ”Harold & Kumar” eller ”Dude, Where's My Car?” om inte Cheech & Chong funnits.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer