Cyrus

  • Release (Bio): 2010-12-03

Recension - Bio

Den som hänger mycket på Apple Trailers lär väl knappast undgått trailern till Duplass-brödernas Hollywoodebut ”Cyrus” där nykrönte tramskungen John C.Reilly stupfullt sjunger karaoke till ”Eye of the tiger” och snubblar in i en stereoanläggning. En urvattnad ”The Office”-humor som går ut på att man ska tycka saker är så pinsamma att de blir roliga. Filmen verkar alltså mindre bra.

Är det någonting jag är trött på är det indierullar som exploaterar tönten på ett föraktfullt sätt. Men det är lyckligtvis inte detta ”Cyrus” går ut på. Efter stereoanläggningskatastrofen får filmen nytt fokus. John lyckas mot alla odds få en brud lika galencrazy som sig själv, och hon har dessutom en vuxen son som också vill ha ett finger med i spelet.

Det är anmärkningsvärt att mublecore-genren när pengar pungas in i den, går upp i Appatow-gängets filmvärld. Det är signifikant att skådespelare som Reilly och Jonah Hill bara skeppas över. Humorn är också ungefär densamma, men aningen mer subtil.

Men det är skådespelarna som lyfter detta annars ganska bleka manus. Jonah Hill lyckas sälja en ganska osympatisk karaktär. Idén med den vuxne tjocka sonen vore annars intressant att se en intressant film på, men det bjuds här på få överraskningar.

Kim Ekberg

Kommentarer