Stories of Sex(es)

  • Svensk titel: Stories of Sex(es)
  • Originaltitel: Histoires de sexe(s)
  • Speltid (min): 90
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-12-01

Recension - Blu-ray/DVD

Det var som fan! Här har vi något så ovanligt som en erotisk film med intressant dialog, bra agerande och en schysst handling. Och så lite nuppa då förstås, men det var ändå handlingen som var det mest intressanta.

I franska ”Stories of Sex(es)” får vi följa med på två middagsbjudningar; en herrmiddag och en tjejmiddag. Här samlas vännerna och väninnorna över god mat och dryck och pratar precis så som vänner gör. Givetvis kommer samtalen in på relationer och sex och det är dessa historier som också presenteras visuellt med explicita sexscener.

Skådespelarna ser ut som vanliga människor, dvs inte som stereotypa porrskådisar, och agerandet ligger på förvånansvärt hög nivå när de samtalar om känsliga och jobbiga ämnen. Att säga att jag blev positivt överraskad är en rejäl underdrift.

För er par där ute som känner er lite sugna på att se en erotisk film tillsammans men vill undvika de massproducerade, silikonstinna, macroinzoomade filmerna som översvämmar marknaden vill jag definitivt rekommendera ”Stories of Sex(es)”. Den funkar både som erotisk film och som en ”vanlig” film, vilket jag anser vara ovanligt.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer