Dating Games People Play

  • Svensk titel: Dating Games People Play
  • Originaltitel: Dating Games People Play
  • Speltid (min): 86
  • Release (Blu-ray/DVD): 2011-02-02

Recension - Blu-ray/DVD

Nick har fegat sig ur en förlovning, men vill ändå ha en fru. Hans rumskompis Jed verkar vara en riktig slacker. Mona har brutit sitt förhållande sedan hon kom på sin pojkvän vänstra – med hennes bror! Monas väninna Robin går på date efter date, den ena värre än den andra. Nä, livet i Newport Beach är inte direkt en dans på rosor för alla som bor där.

Men vem vet, kanske när hemligheter som ligger i vägen blir undanröjda, när isen bryts, då – kanske – det kan sluta lyckligt för alla inblandade ändå. Eller?

”Dating Games People Play” är en romantisk komedi, som på omslaget sägs ha kallats för en blandning av ”Swingers” och ”American Pie”. Det sistnämnda klingade tyvärr lite illa i mina öron, för även om jag gillade de första två ”American Pie”-filmerna så känns det ganska uttjatat vid det här laget. Som tur är fanns det inte många likheter mellan dem och den här filmen, utan den höll sig (oftast) över bältet. Faktum är att ”Dating Games...” är en genuint rolig film utan att framkalla gapflabb, samtidigt som den känns varm och uppriktig. Det faktum att jag inte kände igen en enda skådespelare sedan tidigare fick den bara att kännas än mer äkta.

En mysig film, som kom från ingenstans – det är en bra beskrivning av ”Dating Games People Play”.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer