Deadgirl

  • Svensk titel: Deadgirl
  • Originaltitel: Deadgirl
  • Speltid (min): 97
  • Release (Blu-ray/DVD): 2011-03-29

Recension - Blu-ray/DVD

JT och Rickie tillhör inte direkt skolans elit. Nej, de är snarare två slackers, losers, helt utan status och flickvänner. När de bestämmer sig för att skolka och istället ägna dagen åt att utforska ett nerlagt mentalsjukhus i närheten så är det mest för att hitta en plats där de kan sitta och dricka bärs utan att någon jävlas med dem.

Men de hade knappast kunnat ana vad de skulle hitta längst ner i de gamla katakomberna. I ett mörkt rum, under en plastpresenning, ligger en naken kvinna fastkedjad vid ett bord. Med tanke på att sjukhuset varit stängt under väldigt lång tid och det faktum att dörren in till hennes rum rostat fast måste hon vara död – eller?

Så vad gör två hormonstinna tonårsgrabbar – utan flickvän – när de ser en vacker, naken, till synes livlös kvinnokropp fastbunden på ett bord. Japp, ni tänkte rätt. De tar tillfället i akt och utnyttjar situationen. Rickie äcklas av situationen men JT har bara börjat sin resa in i sitt mörkaste jag...

”Deadgirl” är en riktigt obehaglig skräckfilm, där den stora skräcken mer porträtteras av de vansinniga saker och idéer människan är kapabel till än av monster och övernaturligheter. Det är en välspelad och snygg film och jag blev minst sagt glatt överraskad av att se något annat än en massa vackra tonåringar i 30-årsåldern bli slaktade på löpande band som annars brukar vara standard i de flesta skräckfilmer som släpps. Istället för sådana dumheter får vi här en lite smartare film, en bättre film, som kommer att finnas kvar hos tittaren ett bra tag efter att sluttexterna rullat färdigt.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer