En snubbe som mördar folk

  • Svensk titel: En snubbe som mördar folk
  • Originaltitel: Some Guy Who Kills People
  • Speltid (min): 98
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-05-02
  • IMDb: En snubbe som mördar folk

Recension - Blu-ray/DVD

Ken Boyd är i många avseenden en person som många skulle kalla för loser. Han är 34 år, har ett skitjobb som glassförsäljare och bor fortfarande hemma hos mamma där han tecknar serier. Att han dessutom nyligen kommit hem efter en längre vistelse på ett mentalsjukhus efter en djup depression ger inte heller några vinnarpoäng.

Ken har det inte så lätt. Förutom sin dominerande mor blir han ofta hunsad av dennas nya pojkvän, tillika stadens sheriff, som gärna hintar om vad han ska göra med modern i bäddsoffan.

Så en dag hittas en brutalt mördad kropp i den lilla staden. Och snart därefter en till. Och en till. Sheriffen och hans mindre begåvade assistenter har inte mycket att gå på, men när det visar sig att samtliga offer tillhörde det gäng som under skoltiden mobbade och misshandlade Ken svårt börjar de ana oråd...

”En snubbe som mördar folk” är en riktigt kul – och blodig – rysarkomedi i regi av Jack Perez och producerad av John Landis. I huvudrollen som stackars Ken ser vi Kevin Corrigan (”Maffiabröder”, ”Grounded for Life”), som modern den underbara Karen Black (”House of 1000 Corpses”) och som sheriffen den alltid strålande Barry Bostwick (”Spin City”, ”The Rocky Horror Picture Show”). Tillsammans levererar de svart komedi i bästa splatterformat!

Det här är kul! Kevin Corrigan är som gjord för rollen som Ken och ger honom mer djup och värme än vad man först kan ana. Lysande!

Jag kan inte gärna göra annat än att rekommendera den här filmen till alla som är sugna på lite skön splatterkomedi.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer