Den som söker

  • Speltid (min): 96
  • Release (Bio): 2013-04-12
  • Release (Blu-ray/DVD): 2013-08-14

Recension - Blu-ray/DVD

När Tuvas föräldrar dör i en tragisk bilolycka lämnas hon ensam kvar med sin lilla dotter Saga. När hon går igenom dödsboet hittar hon dokument som avslöjar att hon är adopterad, något som ställer hela tillvaron på kant. Tuva bestämmer sig för att ta med sig Saga på en liten resa för att söka sina rötter, men frågan är om hon är redo för sanningen...

”Den som söker” är en ny svensk thriller med Josephine Bornebusch i huvudrollen. Detta är långt från Mickan i ”Solsidan”, och Bornebusch får chansen att hon kan hantera lite tyngre roller också. Hon klarar det galant, och jag hoppas och tror att hon hädanefter får fler tillfällen att visa vad hon går för. Hennes motspelare, med den alltid suveräne Björn Granath i spetsen, är också bra i sina roller.

Filmen känns dock lite konstigt klippt emellanåt. Det påminner lite om en mini-serie gjord för TV som sedan kortats ned till en film, med snabba kast och luckor i handlingen som resultat. Vissa delar av handlingen hade nog mått bra av att få lite mer utrymme istället för att jäktas igenom på det här viset.

Trots det är det en spännande och välgjord film, och det är inte omöjligt att regissören Johan Lundh, som här gör sin långfilmsdebut, har en riktigt intressant karriär framför sig.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer