Fresh Meat

  • Speltid (min): 91
  • Release (Blu-ray/DVD): 2013-12-23

Recension - Blu-ray/DVD

När den unga Rina lämnar flickinternatet för att åka hem till sin familj under lovet väntar hon sig en lugn och bekväm tid tillsammans med sina kära. Att tas som gisslan i sitt eget hem av ett gäng tjuvar ingick dock inte i planerna, inte heller att få veta att familjemedlemmarna ”justerat sin livsstil” och numera är kannibaler.

Det är fadern i familjen som övertygat de andra om att gå över till en gammal hednisk tro och bli Solomoniter, och de äter människokött för att bli starkare och till slut odödliga. Men det är inte så enkelt att bara byta kost hur som helst, man ska ju kunna få tag i färskt kött också. Om det var svårt innan blir det inte direkt lättare av att ha dessa beväpnade brottslingar i sitt hem samtidigt. Eller blir det…?

”Fresh Meat” är en skräckkomedi från Nya Zeeland som tydligt följer i Peter Jacksons tidiga fotspår. Det sparas inte på blodet och det skämtas friskt under tiden. I rollerna ser vi bland annat Temuera ”Jango Fett” Morrison som den kannibalistiske fadern och Kate Elliott från ”30 Days of Night” som tjuven Gigi. Dottern Rina spelas av debutanten Hanna Tevita.

Det är en rolig film som definitivt fungerar som underhållning en vardagskväll. Huruvida den gör något bestående intryck i sinnet återstår att se.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer