Fright Night 2: New Blood

  • Svensk titel: Fright Night 2: New Blood
  • Originaltitel: Fright Night 2: New Blood
  • Speltid (min): 99
  • Release (Blu-ray/DVD): 2014-01-08

Recension - Blu-ray/DVD

Härom året kom en nyinspelning av klassikern ”Fright Night” från 1985. Då fick vi se Colin Farrell som en oönskad vampyr i grannskapet. Filmen gjorde hyfsat bra ifrån sig så en uppföljare var oundviklig, men frågan var om det skulle bli en nyinspelning av den gamla ”Fright Night 2” från 1988, eller om man skulle gå sin egen väg och fortsätta där Farrell slutade.

Med facit i hand kan man konstatera att inget av de ovan nämnda alternativen blev verklighet. Istället har filmskaparna, av någon outgrundlig anledning, bestämt sig för att göra en reboot av franchisen, där samma karaktärer som i originalfilmerna (åtminstone med samma namn) istället åker på skolresa till Rumänien och där springer på en kvinnlig vampyr istället. Det är faktiskt den enda skillnaden mellan ”Fright Night 2: New Blood” och de tidigare filmerna; plats och vampyrens kön.

Med en tvåa i titeln förväntar åtminstone jag mig en uppföljare snarare än en reboot, så jag blev minst sagt lite snopen när filmen spelades upp för mina ögon. Att filmen dessutom är så fruktansvärt tråkig, ointressant och oinspirerad gör inte saken bättre.

Faktum är att ”Fright Night 2: New Blood” mycket väl kan vara en av de sämsta vampyrfilmerna på många år, och då inkluderar jag även ”Twilight”-serien.

Skippa den här filmen, se om originalet med Chris Sarandon istället, eller för den sakens skull, nyinspelningen med Colin Farrell.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer