Enemies Closer

  • Svensk titel: Enemies Closer
  • Originaltitel: Enemies Closer
  • Speltid (min): 85
  • Release (Blu-ray/DVD): 2014-05-28

Recension - Blu-ray/DVD

Det är inte lätt att vara skogvaktare alla gånger. Blir du inte hotad till livet av storebrodern till den där killen i din pluton som inte klarade sig hem med livet i behåll så är det ett gäng galna fransk-kanadensiska knarksmugglare som vill dyka efter ett kraschat plan med heroin i din sjö. Ni vet, en sådan där riktigt jävla jobbig dag.

För Henry är det precis en sådan dag. Han får ta till sina gamla Navy Seal-takter för att kunna hantera situationen, och hur mycket det än tar emot måste han samarbeta med mannen som försöker döda honom för att över huvud taget ha en chans att överleva till morgondagen. Men ingenting är omöjligt, som Gunde sa.

I ”Enemies Closer” teamar regissören Peter Hyams ännu en gång ihop sig med Jean-Claude Van Damme (de gjorde tidigare ”TimeCop” och ”Sudden Death” tillsammans), och det är en riktig actionrökare de bjuder på. Lite förvånansvärt kanske att Van Damme inte spelar hjälterollen Henry, utan istället spelar Xander, en rödlätt krulltott till fransk-kanadensisk veganskurk! Henry spelas istället av Tom Everett Scott, från bland annat ”En amerikansk varulv i Paris”.

På knappa 90 minuter bjuds vi på massor med action och humor, och jag kan inte låta bli att undra varför inte fler väljer att hålla sig runt 90-minutersstrecket när det gäller action, istället för att dra ut filmerna till nära två timmar utan att egentligen ha täckning för det.

Hur som helst, ”Enemies Closer” var härlig popcornaction och Van Damme visar än en gång att han fortfarande kan.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer