Dexter: The Complete Series

  • Svensk titel: Dexter: The Complete Series
  • Originaltitel: Dexter: The Complete Series
  • Release (Blu-ray/DVD): 2014-07-16

Recension - Blu-ray/DVD

Dexter Morgan har ett till synes helt normalt liv. Han ser hyfsat bra ut, har en schysst lägenhet nära vattnet i Miami, han dejtar en snygg flickvän och han har ett fast jobb som kriminaltekniker specialinriktad på blodanalys. Just det ja, han knäcker extra som seriemördare också. Bara en liten detalj.

TV-serien ”Dexter” hade premiär på Showtime 2006 och blev snabbt en succé och fick till slut åtta säsonger. Den första säsongen bygger löst på Jeff Lindsays bok ”Dexters dunkla drömmar”, men de följande säsongerna hade inget med de övriga böckerna i serien att göra.

Michael C. Hall spelar titelrollen med bravur genom samtliga säsonger och har en hel del fina skådespelare vid sin sida under tiden. Eller vad sägs om namn som James Remar, Jimmy Smits och John Lithgow, för att nämna några få? Det är en överlag mycket välspelad och spännande serie, snyggt fotad i läckra miljöer. Och inte så lite morbid heller.

Nu har Paramount släppt en imponerande box innehållandes samtliga säsonger på DVD (eller Blu-ray för den som föredrar det). Det är en snygg box, som förutom själva avsnitten också innehåller en hel del extramaterial. Bild och ljud är förstås i toppklass, och boxen är ett givet köp för alla fans av serien. Åtminstone de som inte redan köpt säsongerna styckvis...

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer