Feed the Devil

  • Svensk titel: Feed the Devil
  • Originaltitel: Feed the Devil
  • Speltid (min): 91
  • Release (Blu-ray/DVD): 2016-06-20
  • IMDb: Feed the Devil

Recension - Blu-ray/DVD

"Deliverance möter Cannibal Holocaust". "En nervkittlande korsning av Rovdjuret och Winter’s Bone". Människan som skrivit de här citaten har antagligen inte sett Feed the Devil. Deliverance av John Boorman är en av 70-talets obehagligaste filmer. Cannibal Holocaust från 1980 likaså. Att ens nämna dessa filmer i samma andetag som Feed the Devil är en skymf.

Marcus är en loser som snor pengar av sin alkholiserade mor för att få ekonomin att gå runt. En dag får han ett tips om en marijuanaodling mitt ute i ödemarken. Bara att åka och hämta, och casha in. Han tar med sin flickvän och dennes syster och givetvis (no surprise) stöter man på vildsinta urinvånare. 

Vart skall vi börja? Jag kan acceptera halvdåliga skådespelare om storyn och regin för filmen framåt. Jag menar, hur många billiga italienska skräckfilmer har man inte sett?!

Men när det finns noll karisma, då blir det svårare. Storyn har vi sett hundra gånger förut. Men det som irriterar mest är huvudkaraktärernas dumhet. Om man blir attackerad av galna vargar (och man har en bil), varför springer man då in i skogen? Idioti av denna typ är filmen fylld av. Och även om filmen endast är 91 minuter känns det som den aldrig vill ta slut. Helt klart årets sämsta.

Stefan Johansson

Kommentarer