Night of the Living Deb

  • Svensk titel: Night of the Living Deb
  • Originaltitel: Night of the Living Deb
  • Speltid (min): 85
  • Release (Blu-ray/DVD): 2016-09-12
  • IMDb: Night of the Living Deb

Recension - Blu-ray/DVD

Deb vaknar. Munnen är torr, huvudet bankar. Jodå, det var fest igår. Men vänta nu, det här är inte hennes kudde. Eller säng. Eller bostad!

Se där ja, det blev visst match på bortaplan igår. Med den där snygga killen i baren! Men hade inte han flickvän? Och varför är han så angelägen om att Deb ska lämna hans lägenhet fortast möjligt?

Och vad fan är det som har hänt med alla andra människor egentligen?

I ”Night of the Living Deb” kastas titelfiguren mer eller mindre raklång ut på gatan efter ett one night stand, bara för att upptäcka att zombieapokalypsen är i full gång. Tillsammans med nattens lekkamrat, dennes far, bror och flickvän(!) tvingas hon nu slåss för sitt liv.

OK, så här är det. Det går tretton zombiefilmer på dussinet, och de allra flesta är inte speciellt bra. Ibland kommer det filmer som försöker göra någon ny vinkling på temat, och ”Night of the Living Deb” har valt att blanda zombieaction med romantisk komedi. De är inte dock inte först med detta, och än mindre bäst. Det priset går till superba ”Shaun of the Dead”, och faktum är att jag nog även föredrar ”Warm Bodies” före denna.

Men visst, det är en kort, harmlös film som inte helt saknar underhållande stunder. Betyget pendlar mellan stark tvåa och svag trea, och jag friar hellre än fäller den här gången.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer