Daphne & Velma

  • Svensk titel: Daphne & Velma
  • Originaltitel: Daphne & Velma
  • Speltid (min): 72
  • Release (Blu-ray/DVD): 2018-10-08
  • Tagline: Before Scooby-Doo these B.F.F.s had a clue.
  • IMDb: Daphne & Velma

Recension - Blu-ray/DVD

Jag har flera gånger tidigare berättat hur förtjust jag var i Scooby-Doo som barn, och att jag är lika begeistrad över denna Grand Danois och hans mysterielösande polare. Så när jag fick nys om att det kommit en film som handlar om hur Daphne och Velma först träffades och löste sitt första mysterie tillsammans under skolåren, innan de ens träffat Fred, Shaggy och vår älskade jycke, blev jag naturligtvis nyfiken.

Men oj då. Det här var ju inte bra. Alls. Inte ens nästan.

”Daphne & Velma” känns som en riktig dussinproduktion från Disney Channel, helt utan den härliga anda som åtminstone jag förväntar mig av en Scooby-relaterad film. Men OK, jag kanske helt enkelt inte tillhör målgruppen? Fair enough, så jag frågade mina 10- och 8-åriga döttrar om de ville se filmen med mig. Jag menar, de plöjer ju serier som ”Soy Luna” om och om igen med brinnande entusiasm. Men här var det stopp. Inte det minsta intresse gick att hitta hos mina tjejer.

Som om det inte vore nog att själva filmen är rätt kass, själva DVD-produktionen är inte heller något att hänga i granen. Jag vet inte varför, men precis som på den svenska utgåvan av ”Scooby-Doo! & Batman: The Brave and the Bold” har man valt att ta med både engelskt och svenskt tal, men det är omöjligt att få svensk text till engelskt tal. Idiotiskt!

”Daphne & Velma” har inte brutit den Scooby-förtrollning som hänger över mig, men det var bra nära.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer