Felicias resa

Recension - Blu-ray/DVD

Den gravida 17-åringen Felicia lämnar sin irländska by och styr stegen mot England för att hitta Johnny, killen hon älskar och pappan till barnet som är på väg. I England stöter hon dock på problem när hon ska hitta gräsklipparfabriken där Johnny har sagt att han ska arbeta. Till undsättning kommer Joseph Hildich – en märklig ungkarl som vars enda nöje är att laga delikata rätter efter inspelade tv-program med sin matlagande mamma. Han hjälper Felicia på alla möjliga sätt i jakten på Johnny men efter ett tag inser hon att Josephs genomtrevliga yta döljer otrevliga saker…

Väldigt få filmer är tråkiga. Det här är dock en av dem. Skådisarna är bra, manuset är helt ok och fotot fint – men det är omöjligt att bli engagerad av den. Det kanske finns en poäng men inte fan orkar jag bry mig egentligen. I andra recensioner säger smått lyriska recensenter att filmen sakta utvecklas och blir alltmer skrämmande fram till slutet. Nej. Det gör den inte. Visst, de sista scenerna är bra och värda att se men de 100 minuterna innan är stentrist långsamma. Och redan efter en halvtimme fattar man ju hur det kommer sluta och vad som kommer hända.
Man kan se filmen för Hoskins och Cassidy men annars finns det inte mycket glädje att gräva upp i ”Felicias Journey”. Det finns många bra saker man göra på två timmar. Och om jag fick spola tillbaka mitt liv 120 minuter skulle jag låta den här filmen stå kvar i hyllan, tänka efter en stund och sedan göra någonting som var bra mycket roligare än det här. Det borde inte vara speciellt svårt.

Henrik Edberg

Kommentarer