Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott

  • Svensk titel: Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott
  • Originaltitel: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
  • Speltid (min): 133
  • Release (Bio): 2018-11-14
  • Release (Blu-ray/DVD): 2019-04-01
  • IMDb: Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott

Recension - Blu-ray/DVD

Newt Scamander är tillbaka, och den här gången får han i uppdrag av Albus Dumbledore att bekämpa den ondskefulle trollkarlen Gellert Grindelwald. Newt tackar motvilligt ja, och tar sig an utmaningen på ett sätt som bara han kan.

”Det är svårt att ta till sig filmen ordentligt, och jag misstänker att den snabbt kommer att suddas bort ur mitt medvetande.”

Det var den sista meningen i min recension av ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”, och det visade sig att jag hade rätt. Det jag mindes av den första filmen var ytterst lite, men jag tror ändå att den kommer att ta en större plats i min minnesbank än denna uppföljare. För tyvärr är det så, åtminstone för mig, att ”Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott” var en ytterst oengagerande film. Seg, tråkig och karaktärer jag inte mäktade med att bry mig om. Newt är mer introvert än någonsin, och känns som en blandning av Dustin Hoffmans karaktär i ”Rain Man” och Ace Ventura. Kowalski är sympatisk även denna gång, men hamnar oftast i skymundan. Johnny Depp som Grindelwald… ja, han känns lika inspirerad som han gjort de senaste tio åren, det vill säga inte alls. Den enda jag kan säga något gott om är Jude Law som spelar Albus Dumbledore.

Vid ett tillfälle fick vi följa med bak i tiden för att se Newt som elev på Hogwarts, vilket väckte mitt intresse för en stund. Tyvärr slutade det med att det kändes som upprepningar från Harry Potter-filmerna.

Till sin hjälp har han sitt menageri av fantastiska vidunder och mugglaren Kowalski. Oddsen är inte på deras sida, men det stoppar inte Newt…

Jag kan verkligen inte sätta ett högre betyg än en tvåa på denna, men låt inte det skrämma er. Recensioner är trots allt något subjektivt, och detta speglar min upplevelse av filmen. Jag kan bara hoppas att ni gillar den mer än vad jag gjorde.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer