Critters Attack!

  • Svensk titel: Critters Attack!
  • Originaltitel: Critters Attack!
  • Speltid (min): 89
  • Release (Blu-ray/DVD): 2020-03-16
  • Tagline: Everyone is on the menu
  • IMDb: Critters Attack!

Recension - Blu-ray/DVD

En kapsel med utomjordiska varelser med en j-a massa tänder kraschlandar på jorden och äter sig snart genom den närmaste staden. Unga Drea, som i ett desperat försök att komma in på college sitter barnvakt åt rektorns ungar, måste nu kämpa för att hålla sig själv – och barnen – vid liv.

Det var 1986 som den första ”Critters”-filmen kom, en av många filmer som försökte sig på lite enkla stålar i dyningarna efter den succé som ”Gremlins” gjorde ett par år tidigare. Filmen gjorde hyfsat ifrån sig, och blev tillräckligt populär för att generera inte mindre än tre uppföljare (där Leonardo DiCaprio gjorde sin filmdebut i trean), ett par kortfilmer, en TV-serie och nu denna TV-film, ”Critters Attack!”.

Den första filmen var en lågbudgethistoria, men såg ändå ut och kändes som en riktig film. ”Critters Attack!” ser ut som den TV-film den är, och känns som ett skolprojekt. Den är ful, tråkig och ser riktigt billig ut. Lägg därtill ett taskigt manus och talanglösa skådespelare (givetvis icke inräknat legendariska Dee Wallace, som enligt egen utsago repriserar sin roll från originalfilmen men med ett annat namn på karaktären, av upphovsrättsskäl) så blir det inte annat än ett fiasko.

Nej, det här var inte bra någonstans. Rekommenderar att ni istället söker upp originalfilmerna.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer