Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

  • Svensk titel: Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)
  • Originaltitel: Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn
  • Speltid (min): 109
  • Release (Bio): 2020-02-07
  • Release (Blu-ray/DVD): 2020-06-15
  • Tagline: Mind over mayhem
  • IMDb: Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

Recension - Blu-ray/DVD

”Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn” (hädanefter förkortat till ”Birds of Prey”) börjar i stort sett där ”Suicide Squad” tog slut. Harley Quinns förhållande med Jokern är över (på riktigt den här gången) och hon med diverse dryckjom försöker hon bearbeta sin sorg och saknad över sin älskade Mr J. Fast när hon med dunder och brak klargör för världen att de båda inte längre är tillsammans ställer hon till det för sig själv – utan Jokerns beskydd är det fritt fram att hämnas, och det är det många som vill…

Samtidigt som Harley Quinn nu får vara på helspänn för att hålla sig i liv, inte minst då den superonde Roman Sionis är ute efter henne, får hon nys om att en ung flicka kan ha fått tag på en diamant. Om Harley kan hitta diamanten och ge den till Roman skulle det kunna betyda att hon ännu en gång kan gå säkert (nåja) på Gothams gator. Men är det verkligen så lätt?

”Birds of Prey” fick mycket skit när den hade premiär, men med tanke på att det är en film som fokuserar på starka kvinnor var det kanske inte helt oväntat. Finns så många tragiska själar som har problem med sådant. Är en film kass ska den förstås inte höjas till skyarna, men det finns en tendens att göra ner filmer redan innan premiären vilket jag inte kan förstå mig på. ”Se först, såga sedan!”, det är min devis.

Men den tänker jag inte följa den här gången. Det finns nämligen ingen anledning till att såga ”Birds of Prey”. Jag hade nämligen kul hela tiden, inte minst tack vare Harley Quinn själv i Margot Robbies suveräna tolkning. Med en obeskrivlig charm, kick ass-attityd och humor bjuder hon på sig själv under filmens 108 minuter.

Jag är kanske inte lika frikostigt med betyget som Johan var i sin biorecension, men det är inte långt ifrån. Nu hoppas jag bara att den planerade sista delen i ”Harley Quinn”-trilogin kan bli av.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Andra recensioner

Kommentarer