Christmas Chronicles: Part Two, The

  • Svensk titel: Christmas Chronicles: Part Two, The
  • Originaltitel: The Christmas Chronicles: Part Two
  • Speltid (min): 115
  • Release (Streaming): 2020-11-25
  • Streamingplattform: Netflix
  • Tagline: The battle to save Christmas is on.
  • IMDb: Christmas Chronicles: Part Two, The

Recension - Streaming

Det har gått två år sedan Kate och Teddy Pierce hjälpte tomten att rädda julafton. Den här julen ska de spendera på en solig strand, då mammans nya kille bjudit dem alla på semester. Kate är dock allt annat än glad för det, och planerar att rymma från semestern och åka hem till snöiga Chicago och kompisarna där. Men innan hon hinner göra det blir hon och blivande styvbrorsan Jack mer eller mindre kidnappade och dumpade på Nordpolen av Belsnickel, en bitter före detta nisse som vill hämnas på tomten genom att stjäla det fragment av julstjärnan som håller hela tomtebyn igång.

Nu är det alltså upp till Kate och Jack att tillsammans med tomten och tomtemor ställa allt till rätta igen, för att på så sätt säkerställa att årets och framtida jular kan äga rum som planerat.

Jag älskade ”The Christmas Chronicles” som hade premiär på Netflix 2018. Kurt Russell blev ögonblickligen min absoluta favorittomte och är det fortfarande. Inte undra på att jag hade höga förväntningar på denna uppföljare, som inte bara skulle bjuda på mer Kurt utan även mer Goldie Hawn som tomtemor. Och visst får man mer Kurt och Goldie, den saken är klar. Däremot vet jag inte vad som hände med resten.

”The Christmas Chronicles: Part Two” är nämligen en riktig soppa till film. Förutom några få höjdpunkter (bland annat ett musiknummer med självaste Darlene Love i en skönsjungande cameo) så känns den här filmen mest ansträngd. Att se påtända tomtenissar gå bärsärk i vad som inte kan beskrivas som något annat än en Gremlinspastisch är inte direkt roligt.

Kurt Russell är fenomenal, Goldie Hawn likaså. Deras kemi går inte att ta miste på. Men bara det räcker inte.

Se hellre om originalet, det är en bättre film på alla plan.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer