Funhouse

  • Svensk titel: Funhouse
  • Originaltitel: Funhouse
  • Speltid (min): 100
  • Release (Bio): 2020-09-25
  • Release (Blu-ray/DVD): 2021-01-25
  • IMDb: Funhouse

Recension - Blu-ray/DVD

Kasper Nordin är en svensk kille som började som körsångare till en känd artist. Efter att han inlett en romans med henne och de sedan haft en gemensam dokusåpa har han själv blivit lite av en C-kändis. Men förhållandet tog slut, och det samma gällde uppmärksamheten från allmänheten och pengarna. Så när han får en chans att vara med i en ny dokusåpa, där han tävlar med sju andra föredettingar om en miljon dollar så bestämmer han sig för att ta chansen.

Till en början verkar ”Funhouse” vara en helt OK tävling att vara med i. Efter en lite jobbig start, där alla deltagare drogats för att sedan vakna inne i huset, uppstår en gemytlig tid där de får lära känna varandra. Det mysiga avbryts dock tvärt när de inser att om de förlorar en tävling betyder det inte bara att de blir av med sin plats i huset, utan även sitt liv…

”Funhouse” är en aningen förutsägbar men ändå kompetent gjord skräckfilm. Tänk er om ”Big Brother” hade regisserats av Eli Roth så kanske ni får ett litet hum om vad som väntar. Hyfsade skådisar i filmen också, med inte minst Valter Skarsgård som Kasper.

Vi bjuds på en hel del våld och blod, och skurkar med pandamasker som gör att de ser ut som ett asiatiskt Teddybears Sthlm tributeband. Jag kan verkligen inte kalla filmen originell, men jag hade inte tråkigt en enda sekund.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer