En djävul till flickvän

  • Svensk titel: En djävul till flickvän
  • Originaltitel: Saving Silverman
  • Release (Bio): 2001-09-14
  • Tagline: They swore nothing could come between them. Then she came along.

Recension - Blu-ray/DVD

Det här är verkligen inte en smart komedi men ganska så underhållande. Historien är väldigt simpel och den går ut på att Wayne och J.D. ska stoppa sin goda vän Darren från att gifta sig med fel tjej. Självklart är detta inte så lätt och vägen till segern är lång. Och smärtsam.

Valet av skådespelare till denna enkla komedi är nog klockren. Att para ihop Steve Zhan och Jack Black är ett smart drag och med lite hjälp från Jason Biggs blir detta en kul trio. Biggs har dock den lugnaste rollen som larvigt blint förälskad. I fel tjej dessutom. Och han är en riktigt toffel som gör allt hon säger.
Zhan och Black är dock de som står för de flesta skratten även om de allt för ofta är ganska så billiga. Men vad gör det om man får sig ett litet skratt?

Man skulle kunna säga att det här är en film man ser när man inte vill behöva tänka. Bara luta sig tillbaka och låta skrattmuskeln jobba lite nu och då under 90 minuter. Sen kan man ta en fika och prata om det första som kommer upp, och det blir nog inte den här filmen. Den är stundtals väldigt kul men ingen film man direkt kommer komma ihåg. Hade den varit jämnare hade nog betyget varit lite högre, inte mycket men lite, men nu är det en film i mängden helt enkelt.

Daniel Eek

Kommentarer