Ett vakande öga

  • Svensk titel: Ett vakande öga
  • Originaltitel: Misbegotten

Recension - Blu-ray/DVD

"Farlig förbindelse", "Ensam ung kvinna söker", "Handen som gungar vaggan". Vi vet alla de där filmerna där en psykopat blir besatt av sitt offer och gör hemska saker för att nå sitt mål. Det här är en sådan film och kanske inte direkt en av de bättre.

Kevin Dillon (Matts lillebror) spelar en galen seriemördare som dödar en rocksångare, intar hans identitet och bosätter sig i hans hem. Det visar sig att sångaren var på väg att donera sperma och Kevin rycker in som ersättare. Det är ett barnlöst par som är beroende av hans säd och när kvinnan i paret sedan blir gravid tror Kevin att de ska leva ett lyckligt familjeliv tillsammans - med deras barn.

Och så går det som det alltid går. Psykopat förföljer kvinna och utger sig vara nån annan. Kvinna blir misstänksam och avslöjar honom. Psykopat blir arg och dödar en massa personer som kommer i hans väg. Och så slutar filmen med en "duell" mellan de två.

Den här filmen är aldrig särskilt spännande eller intressant. Kevin Dillon är ganska bra på att spela galen och visst blir det lite otäckt ibland när han terroriserar sina offer. Men mordscenerna känns klumpiga och orealistiska. Scenen där kvinnan får sin mans avhuggna huvud i ett paket känns direkt skrattretande och finalen bara vräker i meningslöst pangpangvåld. En film på gammalt tema, som verkligen känns gammalt.

Andreas Samuelsson

Kommentarer