Ticket to Paradise

  • Svensk titel: Ticket to Paradise
  • Originaltitel: Ticket to Paradise
  • Speltid (min): 104
  • Release (Bio): 2022-09-30
  • Release (Blu-ray/DVD): 2023-02-13
  • Tagline: They’re in this together for better or worse.
  • IMDb: Ticket to Paradise

Recension - Blu-ray/DVD

David och Georgia gifte sig efter skolan, sanslöst förälskade i varandra. De fick en dotter, Lily, men kärleken började falna under de jobbiga småbarnsåren och de skilde sig.

Sedan dess har de varit i luven på varandra konstant och kan inte ens befinna sig i närheten av varandra. Så när det är dags för Lily att avsluta sina juridikstudier och ta studenten har de begärt att få sitta i varsin ände av lokalen. Givetvis hamnar de bredvid varandra och får anstränga sig för att inte förstöra dotterns stora dag.

Efter examen ska Lily och väninnan Wren ta en semester på Bali innan de återvänder till USA för sina nya karriärer. Men oväntade saker händer och Lily faller pladask för tångodlaren Gede. Hon bestämmer sig för att skrota sin karriär innan den ens börjat och istället stanna på Bali och gifta sig med Gede.

Alla är inte helt nöjda över den idén. David och Georgia bestämmer sig för att tillfälligt begrava stridsyxan och tillsammans resa till dottern för att se till att hon inte kastar bort sitt liv och gör samma misstag som de själva gjorde när de var unga…

“Ticket to Paradise” är en banal, simpel och förutsägbar romcom som inte bjuder på något nytt. Vad den däremot har, förutom fantastiska miljöer, är en cast vars karisma och kemi bär hela filmen på sina axlar. Jag talar givetvis om Julia Roberts och George Clooney som spelar Georgia och David. De är fantastiska tillsammans och ser till att detta blir något mer än en vanlig Hallmarkfilm. Måste också nämna Billie Lourd som väninnan Wren: Precis som sin mor (Carrie Fisher) har hon en härlig känsla för komisk timing.

Egentligen borde en film som “Ticket to Paradise” inte kunna få mer än en tvåa i betyg. Men det faktum att jag satt och log genom hela filmen, och asgarvade under en viss sekvens, kombinerat med att jag fortfarande ler bara genom att tänka på den flera dagar senare höjer betyget markant. Det blir en fyra i betyg. Inte den starkaste, men ändå.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer