Mästerkatten 2

  • Svensk titel: Mästerkatten 2
  • Originaltitel: Puss in Boots: The Last Wish
  • Speltid (min): 102
  • Release (Bio): 2022-12-21
  • Release (Blu-ray/DVD): 2023-05-08
  • Tagline: Say hola to his little friends.
  • IMDb: Mästerkatten 2

Recension - Blu-ray/DVD

Det tog elva år, men till slut fick “Mästerkatten”, eller “Puss in Boots” en uppföljare. Den här gången ställs vår pälsklädda hjälte mot den definitiva motståndaren - döden själv. Efter ett minst sagt händelserikt och strapatsfullt leverne är Puss nere på sitt nionde och sista liv, och döden flåsar honom i nacken. Han bestämmer sig för att dra sig tillbaka och leva ett lugnt och stilla liv, men det är ju förstås inget för honom.

När Puss får reda på att den gamla myten om önskestjärnan är sann, och att flera skurkar är den på spåren, bestämmer han sig för att ännu en gång ta på sig sina stövlar och sin plymförsedda hatt och bege sig ut på det sista äventyret. Om han lyckas lägga sina tassar på önskestjärnan kan han trots allt önska sig tillbaka sina liv.

Till sin hjälp på färden har han Perro, en liten hund som bara vill ha vänner, samt sin tidigare romans Kitty Mjuktass…

Det här är andra gången jag ser “Mästerkatten 2” (“Puss in Boots: The Last Wish” i original). Första gången var på bio, med svenska röster, men nu fick jag äntligen chansen att se den i originalversion. Ärligt talat, visst är det något särskilt med kombinationen Antonio Banderas (Puss) och Salma Hayek (Kitty)? Underbart.

I denna uppföljare har man valt att gå en annan väg med animationsstilen. Det är en friare, mer lekfull film visuellt sätt, där man blandar olika stilar hej vilt. Det kanske låter konstigt, och jag är inte säker på att det passar alla, men jag gillar det verkligen. Överlag är filmen enormt charmig och jag blev glatt överraskad över att den höll så pass bra för en andra titt, även om jag givetvis hoppades på det.

“Mästerkatten 2” kanske stundtals kan vara lite otäck för de allra minsta, men för oss andra handlar det om 100 minuter ren underhållning.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer