Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

  • Svensk titel: Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
  • Originaltitel: Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
  • Speltid (min): 134
  • Release (Bio): 2023-03-31
  • Release (Blu-ray/DVD): 2023-06-12
  • Tagline: Who needs heroes when you have thieves?
  • IMDb: Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Recension - Blu-ray/DVD

Tjuven/spionen/barden Edgin leder ett gäng flinka filurer, bestående av bland andra barbaren Holga och magikern Simon, i ett uppdrag för att hitta en försvunnen relik som ska hjälpa dem att rädda inte bara en stad från evigt elände men också Edgins dotter.

Nästan vad som helst kan hända, och gör det också.

OK, vi säger det direkt. Jag har, förutom ett försök på 45 minuter för ca 40 år sedan, aldrig spelat “Drakar och Demoner” eller något annat rollspel. Jag vet, jag vet, “Drakar och Demoner” är inte samma sak som “Dungeons & Dragons”, men i det här fallet spelar det ingen roll. Jag har ingen, nada, noll koppling till dessa tärningsbaserade äventyr. Just därför var jag lite skeptisk till filmen “Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves” till en början. Kommer jag att hänga med över huvud taget, eller måste man ha spelat för att få någon som helst behållning av filmen? Svaret är att det går alldeles utmärkt att se filmen utan erfarenhet av rollspel. Visst, jag är fullkomligt övertygad om att en hel del referenser flög mig obemärkt förbi, men det var inget som påverkade mitt helhetsintryck.

Chris Pine är charmig i huvudrollen som Edgin, och Michelle Rodriguez passar naturligtvis utmärkt som krigaren Holga. Vi är ju vana att se henne som ett bad ass vid det här laget. Men bäst i mitt tycke är ändå Sophia Lillis (“It”) som tiflingen Doric och Hugh Grant som Forge. Grant får ännu en gång chansen att glänsa och gör det med bravur.

Föga förvånande bjuder filmen på massor av spektakulära effekter och varelser. Vad jag inte hade väntat mig däremot var all humor! Jag skrattade högt flera gånger vilket alltid är trevligt.

Trots det kunde inte “Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves” bibehålla mitt odelade intresse under hela filmen. Det hände att jag sneglade mot klockan och det är aldrig något positivt. Men en stabil trea blir det ändå!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer