Spider-Man: Across the Spider-Verse

  • Svensk titel: Spider-Man: Across the Spider-Verse
  • Originaltitel: Spider-Man: Across the Spider-Verse
  • Speltid (min): 140
  • Release (Bio): 2023-06-02
  • Release (Blu-ray/DVD): 2023-09-11
  • IMDb: Spider-Man: Across the Spider-Verse

Recension - Blu-ray/DVD

Miles Morales börjar vänja sig vid att vara den nya Spider-Man, med allt vad det innebär. Vad han dock inte är beredd på är att Spider-Gwen ska dyka upp i hans dimension igen. Hon berättar att hon numera är med i en liten grupp av olika spindelpersoner från olika dimensioner som undersöker ett större hot mot hela multiversat. Miles bestämmer sig för att smyga efter Gwen. Till sin stora förvåning hamnar han i högkvarteret och träffar hundratals olika spindelkaraktärer!

Kan de tillsammans arbeta mot den fara som hotar multiversat, eller får Miles klara sig själv?

Jag tillhörde en av de sista som såg “Spider-Man: Into the Spider-Verse” och gjorde det faktiskt bara några dagar innan jag såg denna uppföljare. Fullkomligt knockad av första filmen undrade jag hur man skulle kunna gå vidare från en sådan visuell explosion av intryck men så här i efterhand råder det ingen tvivel om att man drog upp allt till elva. Satan så snyggt allting är!

Alla olika spindelvärldar har olika stilar, och vi får till och med göra ett litet besök i LEGO-världen och i och med ett litet besök hos Mrs Chen och hennes butik i Chinatown ser vi till att “Venom”-filmerna får vara med i gemenskapen. Det är ett fantastiskt jobb filmskaparna och animatörerna har gjort, och det faktum att filmen avslutas med en cliffhanger deluxe gör att jag knappt kan vänta till den sista filmen i trilogin, med en liten önskan om mer Spider-Man Noir i Nic Cages tappning.

Kanonfilm!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer