Flash, The

  • Svensk titel: Flash, The
  • Originaltitel: The Flash
  • Speltid (min): 144
  • Release (Bio): 2023-06-14
  • Release (Blu-ray/DVD): 2023-09-12
  • Tagline: Worlds collide.
  • IMDb: Flash, The

Recension - Blu-ray/DVD

Barry Allen är “The Flash”, den snabbaste människan i världen. Men det är inget han kan glädjas åt så länge fadern sitter oskyldigt fängslad för mordet på sin fru, Barrys mamma.

Efter ännu ett uppdrag där han får rädda en massa oskyldiga människor från en olycka ger sig Barry ut och springer allt vad han kan för att släppa på trycket. Den här gången springer han dock snabbare än någonsin, och bryter igenom till chronobowl, en sorts bubbla från vilken han kan ta sig till olika tidslinjer. Trots att vännen Bruce Wayne varnar honom för risken med tidsresor bestämmer sig Barry för att ta sig tillbaka till 2013 och försöka hindra mordet på mamman. Givetvis går det inte som han tänkt sig, och en ny, alternativ tidslinje är ett faktum…

Barry måste nu tillsammans med sitt yngre jag, en äldre Batman och Supergirl försöka stoppa General Zod från att ta över jorden, samtidigt som han måste hitta en väg hem till sin egen tidslinje.

“The Flash” har varit en problematisk film från start. DC har försökt göra en film med denna karaktär i fokus sedan slutet av 80-talet, men först nu har vi alltså en film på plats. Det har varit många kockar involverade i denna soppa, och det märks på ett plågsamt tydligt sätt. Det är stundtals spretigt värre.

Ezra Miller är bra i filmen, det måste jag erkänna, men det hjälper föga då jag alltid har haft problem med dem. Det blev inte direkt bättre efter eskapaderna de hållit på med under de senaste åren. Någon jag gillar betydligt bättre är Michael Keaton som här äntligen återvänder som Batman i vad som är filmens bästa scener. Underbart att se honom i rollen igen, samtidigt som det är lite surt att han blev bortklippt ur kommande “Aquaman” samt den helt skrotade “Batgirl”.

Det blir en vaniljtrea i betyg. Vissa delar av filmen är uppe och sniffar på stark fyra, medan andra är nere på svag tvåa.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Andra recensioner

Kommentarer