No Hard Feelings

  • Svensk titel: No Hard Feelings
  • Originaltitel: No Hard Feelings
  • Speltid (min): 104
  • Release (Bio): 2023-06-30
  • Release (Blu-ray/DVD): 2023-09-25
  • Tagline: Pretty. Awkward.
  • IMDb: No Hard Feelings

Recension - Blu-ray/DVD

Efter moderns död bor Maddie kvar i barndomshuset i kuststaden och populära turistmålet Montauk, New York. På dagarna arbetar hon på en restaurang och på kvällarna/nätterna knäcker hon extra som Uberchaffis för att få ekonomin att gå ihop.

När hon en dag blir av med sin bil, då hon inte hanterat avbetalningarna i tid, blir hon desperat. Utan bil kan hon inte ha kvar sitt Uberjobb, och utan det kan hon inte behålla sitt hem. 

Som av en händelse har det välbärgade paret Becker bestämt sig för att göra något åt sin introverte son Percy. Han är blyg och har ingen riktig erfarenhet av att festa eller dejta tjejer, och då han ska börja på Princeton till hösten tycker föräldrarna att han borde “komma ur sitt skal” innan han hamnar i universitetsmiljö. Så de sätter ut en annons på Craigslist där de erbjuder en bil som ersättning om en tjej i 20–25årsåldern kan dejta sonen ett tag och ge honom lite erfarenhet. Så där en liiiite mindre creepy grej än att köpa ett fnask direkt.

Maddie nappar på erbjudandet, trots att hon är över 30, och lyckas övertala Percys föräldrar att hon är rätt person för jobbet, och att hon ska “dejta honom hårt”. Gulligt.

Och så börjar det. Maddie försöker förföra Percy på olika sätt medan han till en början inte alls är med på noterna. Men givetvis faller de för varandra till slut…

När jag först såg trailern till “No Hard Feelings” tänkte jag att det här mycket väl kunde bli rätt kul. Dessutom gillar jag Jennifer Lawrence som har huvudrollen som Maddie. Men det som var roligt i den rappt klippta trailern blev inte lika roligt i längre format. Något annat roligt fanns inte heller att hitta i filmen. Faktum är att den mest känns lite småäcklig och sunkig.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer