Marvels, The

  • Svensk titel: Marvels, The
  • Originaltitel: The Marvels
  • Speltid (min): 105
  • Release (Bio): 2023-11-08
  • Release (Blu-ray/DVD): 2024-02-26
  • Tagline: Higher. Further. Faster. Together.
  • IMDb: Marvels, The

Recension - Blu-ray/DVD

I den senaste MCU-filmen får vi återse Carol Danvers, allas vår Captain Marvel. I ett nytt äventyr får hon inte bara lära känna unga Kamala “Ms Marvel” Khan, utan även återknyta bekantskapen med sin gamla väninnas nu vuxna dotter, Monica Rambeau.

Med krafter som verkar knyta dem samman måste de gemensamt fightas mot en fiende som hotar inte bara jorden utan stora delar av världsalltet…

“The Marvels” har inte fått överdrivet positiva recensioner. Det beror delvis på den otäckt stora mängd nackskägg som sitter och hatar på internet från sin mammas källare och som absolut inte kan tolerera att kvinnor tar för stor plats. Jag tror också att det beror på att mänskligheten börjar tröttna på den aldrig sinande ström av filmer och TV-serier som Marvel pumpar ut i en alldeles för hög takt. Sedan får man inte heller glömma att filmen som sådan faktiskt inte är så mycket att hänga i taket.

Missförstå mig rätt, jag hade rätt kul när jag såg den, men det är verkligen en bagatell. Det är den kortaste filmen hittills i MCU, men det är nog bara bra. Storyn är tunn, väldigt tunn, så det gäller att inte dra ut på det för länge.

Jag gillar Brie Larson och tycker att hon är charmig som Captain Marvel. Monica Rambeau är en rätt blek karaktär, så där får tyvärr Teyonah Parris inte så mycket att jobba med. Det får dock istället Iman Vellani som låter Ms Marvel tillföra filmen en hel del härlig energi och humor, precis som i sin TV-serie. Vi får också givetvis återse allas vår Nick Fury och en väldig massa Flerkens i vad som kan vara en av de mest udda scener jag sett på länge. Överlag känns filmen som sådan mer lättsam än tidigare filmer i MCU, och det är inget negativt.

“The Marvels” är som sagt en bagatell, men en rätt trivsam sådan ändå.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer