Ghostbusters: Frozen Empire

  • Svensk titel: Ghostbusters: Frozen Empire
  • Originaltitel: Ghostbusters: Frozen Empire
  • Speltid (min): 115
  • Release (Bio): 2024-04-03
  • Release (Blu-ray/DVD): 2024-07-01
  • Tagline: It'll send a chill down your spine.
  • IMDb: Ghostbusters: Frozen Empire

Recension - Blu-ray/DVD

Familjen Spengler har flyttat till New York och bor och arbetar nu på Ghostbusters lokal i den gamla brandstationen. Det är fullt upp med spöken och gastar, men ett nytt hot, större och farligare än något de tidigare stött på, är på ingång…

“Jag ser gärna fler filmer med samma gäng, där de kan få stå mer på egna fötter. Stafettpinnen har officiellt överlämnats.” Det var så jag avslutade min recension av den förra filmen i serien, “Ghostbusters: Afterlife”. Jag står fast vid den åsikten, och är besviken över att filmskaparna inte vågade lämna över helt till den nya generationen utan kände sig tvingade att forcera in scener med Dan Aykroyd, Bill Murray och Ernie Hudson fastän de inte ens behövdes. Mest påtvingat kändes dock scenerna med borgmästaren, Ghostbusters gamle nemesis Walter Peck. Tillbaka i New York kände de sig uppenbarligen tvingade att återvända till gamla bekanta platser och spöken från tidigare filmer också. Visst, det var lite kul, men samtidigt så uppenbart att de inte vågade satsa allt på den nya generationen spökjägare.

Jag har många gånger skrivit om hur stor plats “Ghostbusters” som fenomen tagit i mitt liv. Men även om jag stundtals njuter av denna, känner jag också att någonting saknas. Den riktiga känslan infinner sig aldrig. Kan det vara så enkelt att det saknas en Reitman i registolen? Jag vet inte. Jag vet bara att nu känns det som att det räcker.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Andra recensioner

Kommentarer