Duplex

  • Svensk titel: Duplex
  • Originaltitel: Duplex

Recension - Blu-ray/DVD

Antingen tycker man om Ben Stiller eller så gör man det inte. Men stor, det är han. Ett sådant där namn som drar. I slaget Ben Stiller vs Adam Sandler, måste jag ändå tycka att Stiller vinner överlägset. Han gör åtminstone hyfsat bra film, medan Sandler är förpassad till ojämnheten. Drew Barrymore kan man också tycka vad man vill om. I Slaget Drew Barrymore vs Cameron Diaz, vinner Diaz mest hästlängder. Kanske saknar jag bara lilla Drew så som hon var i "E.T"?

"Duplex", vet man inte vad ordet betyder låter det som antingen någon häftig action eller en ryslig thriller. Synd att det inte är något av dem, utan en fumlig komedi om ett ungt par och en gammal irländsk dam. Det unga paret flyttar in i ett drömhus i Brooklyn i hopp om att Mr Rose ska få ro att avsluta skrivandet på sin nya bok. Problem uppstår när det visar sig att det finns en inneboende hyresgäst på andra våningen (en duplex är således en lägenhet/hus som rymmer två bostäder) i form av en äldre dam. Om kvinnan på ett eller annat sätt skulle överge sin lägenhet tillfaller den det unga paret som trivs med tanken.

"Duplex" handlar om missförstånd och överdrifter. För den som lärt sig tycka om Stillers minspel och slapsticks finns det utrymme för detta även här. Det är en korsning mellan "Mus i sitt eget hus" (Mousehunt) och "Griniga gamla gubbar". Alltså inget märkvärdigt alls. Detta har man tagit fasta på och försöker smyga in ett överumplande slut som är så överumplande att det blir korkat.

Slutligen, "Duplex" är inget märkvärdigt alls. En film utan egentlig handling, trots att Danny Devito regisserar och även agerar speakerröst. En stunds förströelse helt enkelt men som varken är bra eller dålig. Ett par höga skratt från min sida gör ändå att "Duplex" får en svag trea.

Jesper Isaksson

Kommentarer