Dagispapporna

  • Svensk titel: Dagispapporna
  • Originaltitel: Daddy Day Care
  • Speltid (min): 88
  • Release (Bio): 2003-10-24
  • Release (Blu-ray/DVD): 2004-05-12
  • Tagline: D-Day Is Coming.

Recension - Blu-ray/DVD

Det känns onekligen fruktansvärt att tvingas lägga in en recension strax under min kollegas erfarenheter av Irréversible och tvingas skriva om en film som är som alla andra filmer i genren "små-barn-kan-tycka-det-är-roligt-med-rapningar-och-därför-måste-vi-dubba-den-här-till-svenska".

Minns ni när TV3 dubbade Simpsons till svenska? Kommer inte ihåg exakt hur länge de fick fortsätta på det viset, men det var inte många avsnitt. Alridg har väl en kanal blivit så utskälld för något som detta. Och hur ersätter man Eddie Murphy? Ja, fråga inte mig men jag tvivlar att det går.

Hur som helst, Dagispapporna är något så roligt som en galen komedi om två män som mer eller mindre säger upp sig från sina jobb för att starta ett dagis. Mer komplicerat än så blir det inte. Och det innebär att Dagispapporna är en lättsam rulle för barnvagnsfolket att se på eftermiddagarna då de också betalar ett billigare pris. Det är inte i närheten av Ensam hemma eller något annat i den stilen utan det är en liten fånig film om hur två tuffa män förvandlas till två gulliga barnvårdare. Kanske kan vi tuffingar lära oss något av det, men framförallt flörtar filmen mer med kvinnor i de över trettio som kanske, eventuellt, kommer att sucka trånande över att se en snygga medelålders man leka med barn. Men mer än så är det ine.

Jesper Isaksson

Kommentarer