Fäst vid dig

  • Svensk titel: Fäst vid dig
  • Originaltitel: Stuck On You
  • Release (Bio): 2003-12-25
  • Release (Blu-ray/DVD): 2004-04-07

Recension - Blu-ray/DVD

Farrely- bröderna fortsätter sin resa att skilja vissa minoriteter. Efter bl.a. ”Dum & dummare” och senast ”Min stora kärlek” är det dags att fylla lite komik i problematiken runt siamesiska tvillingar.

Bob (Matt Damon) och Walt (Greg Kinnear) är siamesiska tvillingar och äger och arbetar i en snabbmatrestaurang. Dom trivs otroligt bra med varandra och sedan den dagen läkare sagt att dom aldrig skulle kunna bli delade så har dom en pakt att alltid ställa upp för varandra. Därför protesterar inte Bob ens för att följa med sin bror till Hollywood för att hans skådespelardrömmar ska slå in. Något naiva ger dom sig in i branschen för att bevisa att deras situation inte är något hinder.


Regissör- bröderna har lugnat ner sig rejält för varje film som kommit dom senaste åren. Har dom slut på kiss och bajs- skämten? Nja, kanske inte dom har nog bara mognat lite. Men bara lite. ”Fäst vid dig” är i grund och botten en väldigt söt och fin historia (som visserligen deras övriga filmer också är) och den brutala och påtagliga humorn är något nertonad.

Farrelys är bra på en sak, dom kan skämta med i stort sätt vad som helst men utan att det blir alldeles för överdrivet. Det finns en eftertanke och också lite värme i deras humor trots att den ofta är fylld med efterblivna personer. Det är det som gör dom så duktiga, men också unika. Få regissörer lyckas fånga den balansen.


Den här filmen är inte det bästa dom har gjort och dessa oförglömliga scener som dom lyckats skrapa ihop från tidigare filmer finns inte. Men däremot är det fullproppad med ”fnitterscener” där man skrattar till utan att lyfta.

Matt Damon och Greg Kinnear var ett oväntat men lyckad val av huvudrollsbröder och det var intressant att se Damons komiska sida. Den var inte alls så pjåkig. Det är en varm, mysig och rolig film som tyvärr inte bjuder på dom stora gapskratten.

Johan Lindström

Kommentarer