Following the Smell of Money

  • Svensk titel: Following the Smell of Money
  • Originaltitel: Following the Smell of Money
  • Speltid (min): 58

Recension - Blu-ray/DVD

Den misslyckade tjuven Joseph kommer ut från fängelset och besöker en gammal bekant, Paul Holland. Holland berättar att hans fru köpt en Stradivarius, i hopp om att Joseph ska försöka stjäla den. Holland tål nämligen inte hustruns fruktansvärda gnisslande på violinen och är dessutom ute efter försäkringspengarna.

Joseph är lite tveksam om han klarar kuppen på egen hand och tar kontakt med den vackra och tuffa Farrah. Hon och hennes lika vackra kompanjoner Donna och Leslie tar på sig uppgiften att stjäla violinen från Hollands hus. Allt verkar gå bra innan alla inblandade börjar smida sina egna planer…

"Following the Smell of Money" är en mycket underhållande film, fylld av humor, bilexplosioner, halvtaskig engelska och omotiverad nakenhet, precis som en riktig sleaze-film ska vara. Den utspelar sig på sent sextiotal, och filmmakarna har sett till att skaffa passande rekvisita i form av tidsenliga kläder, bilar och gamla kobra-telefoner. Även soundtracket, skrivet av Ulf Andersson, passar mycket bra till filmen. En liten miss är dock det faktum att alla sovrum ser misstänkt lika ut… Annars utspelar sig filmen till stor del utomhus i den härliga svenska naturen.

De svenska skådespelarna har ibland lite problem med replikerna, det blir lite väl mycket svensk brytning i skolengelskan. Några sådana svagheter har dock inte Vicky Lee och Emma Caesari som flögs in från England för att medverka i filmen. De är båda kända som utvikningsflickor i hemlandet, och Vicky Lee är en av alla dessa långbenta, unga blondiner som synts vid Rod Stewarts sida. Samtliga skådespelare verkar dock haft roligt under inspelningen, något som inte minst märks under sluttexterna, då man får se s.k. bloopers, missar, från tagningarna. Ett stort plus för denna bonus!

"Following the Smell of Money" var en glad överraskning! Jag hade inte speciellt höga förväntningar på filmen, men jag hade väldigt kul när jag såg den. Vissa scener blev snabbt personliga favoriter, och nej, jag menar inte nakenscenerna. I stället är det en viss bilexplosion som är en riktig höjdare…

Jag tycker att om ni vet att uppskatta enkel sleaze så ska ni införskaffa den här filmen direkt, om inte annat så för bilexplosionens skull.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer