Castle Freak

  • Svensk titel: Castle Freak
  • Originaltitel: Castle Freak
  • Speltid (min): 93
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-05-05

Recension - Blu-ray/DVD

John Reilly kan knappt tro sina ögon när han får ärva ett stort slott i Italien, men det uppstår inga glädjeyttringar i familjen. Bara några månader tidigare orsakade han under alkoholpåverkan en allvarlig bilolycka, där sonen dog och dottern blev blind av skadorna. Så det finns en anledning till det aningen kyliga förhållande mellan John och hustrun.

Han hoppas ändå att en semester i Italien kan föra familjen närmare igen men det visar sig snart att slottet inte är helt tomt ändå. Någon, eller något, lever kvar och tänker göra allt för att behålla slottet för sig själv...

”Castle Freak” är ännu en i raden av H.P. Lovecraft-filmatiseringar signerad regissören Stuart Gordon (”Re-Animator” mm) och även denna gång låter han Jeffrey Combs axla huvudrollen. Ett bra val tycker jag, Combs är alltid sevärd och så även denna gång där han porträtterar en mycket plågad man som bara vill göra det rätta.

Det här är en trevlig liten skräckis med praktiska effekter (vilket jag gillar skarpt) och habilt skådespeleri. Snygga miljöer och en lagom intrikat handling som sig bör. Inget mästerverk, men definitivt sevärd!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer