RoboGeisha

  • Svensk titel: RoboGeisha
  • Originaltitel: Robo-geisha
  • Speltid (min): 110
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-09-29

Recension - Blu-ray/DVD

De två systrarna Yoshie och Kikue har inte mycket gemensamt. Efter att ha förlorat sina föräldrar utbildar sig Kikue till Geisha, ett mycket statusfyllt yrke där hon får hur mycket uppmärksamhet som helst. Yoshie däremot är den gråa lilla musen som gömmer sig i systerns skugga.

Men en dag faller systrarna för samma man och då är det game on. För att gå vinnande ur striden om mannens gunst ”förbättrar” systrarna sig själva genom cyborgteknik för att bli starkare, farligare och dödligare. Vad de inte vet är att allt ingår i en plan att förvandla dem till lönnmördare.

Allvarligt talat, vad är det för fel på japaner egentligen? Eller ja, åtminstone de japaner som ligger bakom filmer som ”The Machine Girl”, ”Tokyo Gore Police” och denna? De är utom allt tvivel spritt språngande galna! Och det är jättekul!

”RoboGeisha” är en kavalkad av buskis, man-in-suit, dålig cgi, splatter och galen humor. När jag för kanske ett halvår sedan såg trailern höll jag på att ramla av stolen av skratt, den är helt galen! Det märks att teamet bakom filmen har haft vansinnigt roligt under inspelningen och att det har smittat av sig på skådespelarna. Filmen innehåller inte en enda tråkig sekund!

”RoboGeisha” är definitivt inte en film för alla. Men ni som sett tidigare nämnda filmer och gillat dem ska definitivt ta en titt även på denna. Dessutom bör ni som gillar Robert Rodriguez' mer galna rullar ta en titt också. Hade Rodriguez varit japan är det exakt den här typen av filmer han hade gjort, det är jag säker på.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer