Dark Island

  • Svensk titel: Dark Island
  • Originaltitel: Dark Island
  • Speltid (min): 87
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-02-22

Recension - Blu-ray/DVD

Till en avlägsen ö, där ett team forskare arbetat fram tills man tappade all kontakt med dem, skickas ett team elitsoldater på ett räddningsuppdrag. De vet dock inte exakt vad forskarna har arbetat med, och har ingen aning om vad de misslyckade experiment som utförts på ön kan ställa till med. Det dröjer dock inte länge innan de inser att det handlar om en kamp på liv och död. Mest död...

På omslaget till ”Dark Island” kallas filmen för ”Sci-Fi, thriller, monsterfilm och en stor dos av TV-serien Lost i en nervkittlande blandning”. Det stämmer delvis. Det är en del sci-fi, en del halvdan thriller, kanske lite monsterfilm (kan man kalla svart rök för monster?) och MASSOR av Lost. Så värst nervkittlande är det dock inte, kanske just för att det finns så många paralleller med succéserien.

Förutom en liten twist på slutet, som kanske inte var helt anad men inte heller så originell, är detta en ganska medioker upplevelse. Skådespelarna är inga kända namn och frågan är om de någonsin blir det. Hela filmen har ett ganska billigt utseende och åtminstone så hade jag väldigt leva mig in i filmen. Det var för tråkigt helt enkelt.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer